KANAVAT KUNTOON: FACEBOOK

20.9.2018

Kanavat kuntoon -juttusarjassa julkaisemme muistilistat yritysten somekanavien optimointia varten. Ensimmäisenä kuntoon laitettiin LinkedIn, toisena vuorossa on Facebook-sivu!

Facebook-yrityssivun optimointi

Facebook on suosituin sosiaalisen median alusta, ja siksi se on myös monelle yritykselle ensisijainen kanavavalinta. Suuri suosio tarkoittaa kuitenkin myös kilpailua näkyvyydestä, joten yrityksen kannattaa panostaa sivunsa optimoimiseen. Facebook tarjoaa tähän monenlaisia mahdollisuuksia.

Facebook-sivu kannattaa pitää ajankohtaisena ja kiinnostavana etenkin silloin, jos yritys hyödyntää Facebook-mainontaa ja saa myös siten vierailijoita sivulleen.


Kuvat

Kansikuva on tavallisesti ensimmäinen asia, johon vierailijan katse yrityssivulla kiinnittyy. Vaihtoehtoja kansikuvatilan hyödyntämiseen on useampia: tilaan voi valita joko kuvan, videon tai diaesityksen. Videon avulla yritys voi kertoa itsestään näyttävästi ja tehokkaasti. Kuvallakin saa vangittua huomion, ja sen suunnittelussa kannattaa olla luova: jos yrityksen graafinen ohjeistus sallii näyttävät värit ja kuvat, hyödynnä niitä! Muista valita kuva niin, että sen rajaus toimii sekä pöytäkoneella että mobiilissa.

Kansikuvaa kannattaa myös vaihtaa tasaisin väliajoin, esimerkiksi sesonkien, yrityksen tapahtumien, vuodenaikojen tai kampanjoiden tahtiin. Kansikuvan vaihto saa usein normaaleja julkaisuja enemmän näkyvyyttä myös seuraajien feedeillä.

Yksi yrityksiltä helposti hyödyntämättä jäävä ominaisuus on kansikuvan kuvausteksti: Teksti näkyy aina, kun sivun vierailija klikkaa kansikuvan suuremmaksi tai kun seuraaja näkee vaihdetun kansikuvan feedillään julkaisuna. Se kannattaa siis hioa napakaksi, sisällyttää tekstiin yrityksen avainsanoja ja lisätä loppuun linkki joko yrityksen etusivulle tai kampanjasivulle.

Myös profiilikuvaa voi vaihdella silloin tällöin, mutta liikaa ei kuitenkaan kannata kikkailla: tunnistettavuus on profiilikuvan tärkein piirre ja usein toimivin profiilikuva on yrityksen logo. Profiilikuva näkyy yrityksen julkaisujen yhteydessä seuraajien feedillä koossa 40 x 40 px, joten kuva kannattaa pitää selkeänä ja yksinkertaisena.

Facebook-profiilikuvan koko: 180 x 180 px (neliö), formaatti PNG (tai JPG)
Facebook-kansivideon koko: 820 x 312 px (suorakaide), kesto min. 20 s. ja max. 90 s.
Facebook-kansikuvan koko: 820 x 312 px (suorakaide) tai 851 x 315 px, formaatti JPG (tai PNG)


Toimintakutsupainike

Valitse call-to-action-nappiin yrityksesi liiketoiminnan ja somessaolon kannalta oleellisin kehote. Tällä hetkellä vaihtoehtoja ovat muun muassa Ajanvaraus, Yhteydenotto yritykseesi, Lisätietoja yrityksestäsi ja Sovelluksesi lataaminen tai pelisi pelaaminen. Vaihtoehdoilla on alakategorioita, esimerkiksi yhteydenottoon tarjotaan seuraavia vaihtoehtoja: Ota meihin yhteyttä, Lähetä viesti, Soita nyt, Rekisteröidy ja Lähetä sähköposti.


Esittelyteksti

Tiedot-välilehden 155 merkin kuvausteksti ei ole Facebookissa kovinkaan näkyvällä paikalla, mutta sitä ei kuitenkaan kannata jättää tyhjäksi. Sisällytä tekstiin yritykseesi ja toimialaasi liittyviä avainsanoja, jotta löydyt Facebookista helpommin.

Tarina-osio sen sijaan on näyttävämpi vaihtoehto kertoa yrityksesi olemassaolon tarkoituksesta. Se kannattaa ehdottomasti hyödyntää! Panosta mielenkiintoiseen ja kuvaavaan otsikkoon ja tekstin ensimmäiseen virkkeeseen. Ne houkuttelevat klikkaamaan auki koko tarinan. Teksti saa käytännössä olla rajattoman pitkä, mutta muista silti napakkuus ja silmäiltävyys. Lisää Tarina-osiolle kuva, joka toimii sekä pikkukuvana että isommaksi avattuna (mobiilissa ja pöytäkoneella).


Hyvän sisällön korostaminen

Kiinnitä ajankohtaisin, kiinnostavin tai relevantein julkaisusi sivun yläosaan, jotta vierailijat saavat sivusta mahdollisimman hyvän ensivaikutelman.

Jos julkaiset paljon videoita, organisoi ne Videot-välilehdellä soittolistoiksi esimerkiksi aiheiden mukaan. Näin sisällön löytäminen on vierailijoille helpompaa ja useamman videon katsominen todennäköisempää. Laadukasta sisältöä voi korostaa myös nostamalla parhaan tai ajankohtaisimman videon ”suositelluksi videoksi”.


Sivun rakenteen optimointi

Voit vaikuttaa yrityssivusi rakenteeseen asetuksissa sivun mallia ja välilehtiä muokkaamalla. Kun olet valinnut yrityksesi liiketoiminnan kannalta parhaimman sivumallin, valitse ja järjestä välilehdet: Et välttämättä tarvitse kaikkia oletusasetuksena päällä olevia välilehtiä, ja turhat välilehdet kannattaa ottaa pois päältä, jotta vierailija löytää etsimänsä helpommin. Vedä välilehdet tärkeysjärjestykseen niin, että mahdollisimman ylhäällä on sisältö, jonka toivot vierailijan ensisijaisesti löytävän.

Eri toimialojen yritysten kannattaa testata rohkeasti eri välilehtiä ja ominaisuuksia. Sopisiko sinun yrityksellesi esimerkiksi tapahtumien, palveluiden, tarjouksien tai kaupan hyödyntäminen?

Analytiikka

Analytiikkaa tulee tietysti seurata jatkuvasti, mutta ajoittainen ryhtiliike on usein senkin suhteen paikallaan. Kirkasta datan avulla ainakin seuraavat asiat: Mikä sisältömuoto on toiminut parhaiten viimeisen puolen vuoden aikana? Mikä on ollut paras aika julkaista sisältöä? Mitkä aiheet kiinnostavat ja sitouttavat kohderyhmää eniten?


Jos kaipaat lisäapua yrityssivunne optimointiin tai sisällöntuotantoon, älä epäröi ottaa yhteyttä!

Lisää Jokirannan juttuja