Kielenhuolto kirkastaa viestin

Sujuva ja viimeistelty kieliasu vakuuttaa ja vie viestin perille. Virheetön kieli, harkittu tyyli ja sujuvasti soljuva teksti välittävät viestit vaikuttavasti, luovat uskottavaa ja asiantuntevaa mielikuvaa sekä auttavat välttämään väärinkäsityksiä. Oikoluemme ja editoimme yrityksesi tai organisaatiosi tekstit ja hiomme ydinviestit kirkkaiksi. 

Oikoluku tarkoittaa kieliasun tarkistamista ja virheiden korjaamista. Oikolukiessamme viimeistelemme tekstin ja korjaamme siitä muun muassa 

  • lyöntivirheet 
  • kielivirheet, kuten pilkku-, viittaussuhde- ja taivutusvirheet 
  • taitossa syntyneet tavutusvirheet. 

Editointi on oikolukua kattavampaa tekstin muokkaamista: kieliasun korjaamisen lisäksi muokkaamme tekstin ehyeksi kokonaisuudeksi. Editoidessamme tekstiä muun muassa 

  • muokkaamme lauserakenteita ja sanavalintoja
  • luomme yhtenäisen, toivotunlaisen tyylin
  • jäsennämme tekstin rakennetta. 

Myös käännöstekstien kieliasun tarkistaminen kuuluu palveluihimme.  

Oikoluemme ja editoimme monentyyppisiä tekstejä, kuten vuosikertomuksia, raportteja ja hankekuvauksia. Voimme yhdessä arvioida, kaipaako tekstisi oikolukua vai editointia.

Miksi valita kumppaniksi Jokiranta?

Jokirannassa tekstien kielenhuollosta vastaa suomen kielen oppiaineesta maisteriksi valmistunut asiantuntijamme. Voit siis luottaa siihen, että pilkut ovat paikoillaan, viittaussuhteet kohdillaan ja yhdyssanat mallillaan.

Teemme tekstistä ehyen kokonaisuuden ja varmistamme, että viesti välittyy selkeästi lukijalle. Meillä on vuosien kokemus vaativien asiantuntijatekstien editoinnista, joten kykenemme muotoilemaan monimutkaisetkin sisällöt ymmärrettäväksi kokonaisuudeksi merkityksiä muuttamatta.

Kaikki Jokirannan palvelut >